GREVENIOTISA
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μικροί και μεγάλοι χρωμάτισαν διαβάσεις πεζών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020”

Το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών κ.Γιώργου Δασταμάνη πραγματοποιήθηκε, η δράση “Χρωματίζουμε Διαβάσεις” στο πλαίσιο της 6ης ημέρας των εκδηλώσεων που υλοποιεί ο Δήμος Γρεβενών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020.

Μικροί και μεγάλοι έπιασαν πινέλα και μπογιές και με πολύ μεράκι άλλαξαν ριζικά την εικόνα των τεσσάρων διαβάσεων που υπάρχουν για τους πεζούς έξω από το 4ο , 5ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και στην είσοδο του Α΄ Παιδικού Σταθμού της πόλης μας.

Κατά τη διάρκεια της τρίωρης παρέμβασης, η κυκλοφορία στο σημείο είχε διακοπεί από την Τροχαία Γρεβενών, με αποτέλεσμα πεζοί και ποδηλάτες να κινούνται ελεύθερα στον χώρο των οδικών αρτηριών που μετατράπηκε σε έναν μεγάλο καμβά ζωγραφικής.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δήλωσε ότι οι στοχευμένες δράσεις που έγιναν πιλοτικά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του 2020 θα πρέπει στο μέλλον να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πεζοδρόμηση κεντρικών δρόμων που έλαβε χώρα στην μουσική εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου και με τα μηνύματα που ακόμη εισπράττει από την τοπική κοινωνία για αυτήν την ενέργεια να είναι ιδιαίτερα θετικά, όπως υπογράμμισε. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γρεβενών ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς και τους συλλόγους που έδωσαν και φέτος το παρών στην μεγάλη αυτή διοργάνωση κάνοντας μάλιστα ειδική επισήμανση στη συμμετοχή των μικρών παιδιών.

dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon

Η εικαστική αυτή παρέμβαση, που έχει μόνιμο χαρακτήρα, έγινε πράξη με την ενεργή συμμετοχή παιδιών και γονέων που εθελοντικά έδωσαν μια νέα εικόνα στο οδόστρωμα πέριξ των σχολικών μονάδων η οποία πέρα από την καλλιτεχνική της αξία μας υπενθυμίζει εμφατικά τους βασικούς κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής και της οδικής ασφάλειας που πρέπει να ακολουθούνται.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην υλοποίηση της σημερινής δράσης συνέδραμαν οι Αντιδήμαρχοι κ.Χρήστος Τριγώνης, κ.Ζήσης Κιάκας και κ.Δημήτρης Μπόλης αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γρεβενών κ.Γρηγόρης Φαρμάκης ο οποίος μετακινήθηκε με ένα από τα ηλεκτρικά ποδήλατα που παραχωρήθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών για τις ανάγκες της φετινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon
dimos grevenon

Εντωμεταξύ, η Ένωση Ποδηλατιστών Γρεβενών έκανε για άλλη μια φορά αισθητή την παρουσία της με την “Βόλτα Ενηλίκων” το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου κατά την οποία με την χρήση του ποδηλάτου αρκετοί ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να αθληθούν και απολαύσουν τις ομορφιές του τόπου μας.

Η Εβδομάδα κλείνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου με την εκδήλωση “Kids Athletics” στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γρεβενών από την Γυμναστική Ένωση και τους Δρομείς Υγείας. Ραντεβού λοιπόν αύριο στις 16.00 στο ΔΑΚ για τους μικρούς μας φίλους!

Related posts

Κορονοϊός: 2433 νέα κρούσμαta – 50 νεκροί και 556 διασωληνωμένοι

user2

ΠΑΑ, ΚΑΠ και Ταμείο Ανάκαμψης στην ατζέντα της σύσκεψης Λιβανού-Οικονόμου – Παπαγιαννίδη

user2

Ερώτηση του βουλευτή ΝΔ Α. Πάτση στο υπ. Ανάπτυξης για την «άδικη εξαίρεση των Γρεβενών από το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών»

User1

Leave a Comment