GREVENIOTISA
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διοικήτρια Νοσοκομείου Γρεβενών στο greveniotisa: Θα βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία

Στα καθήκοντά της επιστρέφει την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, εκτός απροόπτου, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου μετά την περιπέτειά της με τη νόσο covid. «Θα επιστρέψω με τη φυσική που παρουσία γιατί δεν έλειψα λεπτό από τα καθήκοντά μου όλο το διάστημα που βρίσκομαι σε καραντίνα», είπε μιλώντας αποκλειστικά στο greveniotisa η κ.Καπάτου.

Η επικεφαλής του Νοσοκομείου Γρεβενών το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε καραντίνα στην προσωπική της οικεία καθώς η ίδια και μέλη της οικογένειάς της νόσησαν με κορωνοϊό ενώ τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. «Εγώ και μέλη της οικογένειά μου κάναμε το μοριακό τεστ και βγήκε θετικό. Ο καθένας βιώνει τη νόσο διαφορετικά. Εγώ είχα ήπια συμπτωματολογία απλά αντιμετώπισα δυσκολία στο αναπνευστικό», δηλώνει στο grevenotisa.

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Γρεβενών αναφορικά με την πανδημία, η κ. Καπάτου δήλωσε πως αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται με κορωνοϊό 25 ασθενείς και 2 ακόμη που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα. «Το θετικό είναι ότι πλέον όσοι νοσηλεύονται έχουν πιο ήπια συμπτώματα», τόνισε ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην περιοχή. «Έχουν μειωθεί τα κρούσματα στις γύρω περιοχές των Γρεβενών», σημείωσε. Όσο για τη μάχη που δίνουν οι υγειονομική του Νοσοκομείου, εξήρε τις προσπάθειες τόσο του ιατρικού όσο και του παραϊατρικού προσωπικού λέγοντας πως έχουν φανεί αντάξιοι των περιστάσεων. Ερωτηθείς για το αν θα κάνει το εμβόλιο, η κ. Καπάτου απάντησε θετικά, και τόνισε πως αν τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση τηρηθούν με ευλάβεια, θα φανούν άμεσα τα θετικά αποτελέσματα. «Θα βγούμε νικητές από αυτή τη δοκιμασία, είμαι αισιόδοξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωση της κ. Καπάτου αναφορικά με τη Μισθοδοσία επικουρικών και συμβασιούχων του νοσοκομείου

Στο περιθώριο της ανακοίνωσης της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή των δεδουλευμένων των επικουρικών εργαζομένων στο νοσοκομείο, η κ. Καπάτου έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Είναι λυπηρό, τώρα που όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας στην υγειονομική μας μονάδα, ο τοπικός Σύριζα να βγάζει ανακοίνωση κατά του νοσοκομείου μας. Αντί να φροντίσει να ενημερωθούν επίσημα για το λόγο που δεν κατέστη δυνατή η καταβολή των δεδουλευμένων των επικουρικών εργαζομένων της μονάδας μας στην προκαθορισμένη ημερομηνία, προτίμησαν να βγουν με ανακοίνωση δημιουργώντας εντυπώσεις στηριζόμενοι σε παραπληροφόρηση. Εμείς πρώτοι ως διοίκηση ενημερώσαμε τους εργαζόμενους ότι παρά τις προσπάθειες δεν κατέστη δυνατό να προχωρήσουμε στην κατάθεση των αμοιβών τους, διότι το σύνολο των εξουσιοδοτημένων υπαλλήλων που ασχολείται με τη μισθοδοσία ασθενεί με covid 19, και δε μπορούσε να πραγματοποιηθεί από άλλους υπαλλήλους στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Είναι άδικο για μικροπολιτικούς σκοπούς να εκμεταλλεύονται ένα τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε λόγο της υγείας εργαζομένων. Άλλωστε έχει γίνει ήδη γνωστό στους σκληρά εργαζόμενους επικουρικούς μας, που δίνουν τη μάχη κάτω από δύσκολες συνθήκες με όλες τους τις δυνάμεις κατά του ιού, που χτύπησε και τη δική μας υγειονομική μονάδα, ότι η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και δε θα μείνει καμία απολύτως εκκρεμότητα. Τέλος, ενημερώνουμε ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την πληρωμή των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.
Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη ώστε να ξεπεράσουμε τη πανδημία με τις λιγότερες δυνατές απώλειες».

Related posts

Δωρεάν ο εμβολιασμός των παιδιών στους παιδιάτρους – Καμία επιβάρυνση για τους γονείς

user2

Προνοιακά επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Οι ημερομηνίες πληρωμής Οκτωβρίου 2020

user

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας στην Οδική Ασφάλεια

user2

Leave a Comment