ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τηλεδιάσκεψη Κασαπίδη για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Δ. Μακεδονίας ή απλά μόνο της Κοζάνης;

Η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συγκροτείται από τις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Άρα στις αρμοδιότητες του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας περιλαμβάνονται οι παραπάνω γεωγραφικές περιοχές, για τις οποίες θα πρέπει να λειτουργεί με γνώμονα την προστασία, την ανάδειξη και την εύρεση λύσεων στα όποια θέματα προκύπτουν. Ο αιρετός επικεφαλής μιας περιφέρειας, δεν θα πρέπει να μεροληπτεί υπέρ μίας περιφέρειας έναντι των άλλων, ωστόσο γιατί ο συγκεκριμένος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κασαπίδης φαίνεται να αγνοεί τις ΠΕ Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας και επικεντρώνεται κυρίως σε αυτή της Κοζάνης;

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε αυτούσιο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφορικά με τη τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Καριπίδης με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

«Για την διερεύνηση και εξάντληση όλων των δυνατοτήτων προς εξασφάλιση του μέγιστου ποσού στήριξης των επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας δεσμεύτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ Γιώργο Κασαπίδη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης συμφώνησε για την αναγκαιότητα περαιτέρω στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής και δη της Π.Ε. Κοζάνης ενώ ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης επεσήμανε και τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού για το θέμα αυτό.

Θέμα της προγραμματισμένης τηλεδιάσκεψης στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ Ι.Τσακίρης ήταν η περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης εξαιτίας της παράτασης των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID 19. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο κ Κασαπίδης υποστήριξε την ικανοποίηση των αιτημάτων του επιχειρηματικού κόσμου της Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαιτέρως της Π.Ε. Κοζάνης που πλήττονται σοβαρά εξαιτίας της πανδημίας αλλά και της παράτασης των περιοριστικών μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε να δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων, κύριο αίτημα που διατυπώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση (2 Ιανουαρίου) μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων, των Δήμων, της Περιφέρειας και των Βουλευτών της Π.Ε. Κοζάνης, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Related posts

Στις 53.000 ευρώ για κάθε χρονιά η επιχορήγηση του Δήμου στα ΚΤΕΛ Γρεβενών

user

Θετική στο κορωνοϊό, 44χρονη από το Ιράκ που φιλοξενείται σε δομή προσφύγων στον ορεινό όγκο Γρεβενών

user

Δήμος Γρεβενών: Πειθαρχούμε στα μέτρα και μένουμε σπίτι

User1
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων