EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Πάτσης: Καμία περίπτωση για κλειστή δομή- Θα αγωνιστούμε για τις αστοχίες της Περιφέρειας

Οι εξελίξεις της πανδημίας, το θέμα των προσφύγων, η συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκη και τον Yπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τα θέματα Παιδείας της περιοχής και οι εργατικές κατοικίες της Κυρακαλής ήταν, μεταξύ άλλων, τα θέματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο Βουλευτής Νομού Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Πάτσης στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Βακρατσά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του West Channel.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της συνέντευξης:

Αναφορικά με τις εξελίξεις της πανδημίας ο Βουλευτής δήλωσε «Είναι ιδιαίτερα παρήγορο το γεγονός ότι η χώρα μας έχει ανταποκριθεί άμεσα σε όλα τα προβλήματα» τονίζοντας ότι «υπάρχει πλήρης ανταπόκριση και αντανακλαστικά του Υπουργείου» και πως είναι αισιόδοξος ότι θα αποκτηθεί ανοσία.

Για το θέμα των προσφύγων σχολίασε : «το θέμα αυτό έχει λυθεί οριστικά» σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη. Ξεκαθάρισε επίσης πως «δεν υπάρχει περίπτωση καμία να γίνει κλειστή δομή» και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις του με τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς ώστε «να χαράξουμε τη στρατηγική μας για το πως θα αναβαθμίσουμε και πως θα κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο». Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «ως πολιτικός και ως άνθρωπος» τον ενδιαφέρει ο τόπος του.

«Στα Γρεβενά απευθείας η Κυβέρνηση μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών έδωσε ποσό που ανέρχεται στα 8,5 εκ. ευρώ» ήταν η δήλωσή του, όπως του γνωστοποίησε στη συνάντησή τους με αποδείξεις ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκης τονίζοντας φυσικά ότι βοήθησε η ενίσχυση αυτή, χωρίς ωστόσο να λύνει το πρόβλημα.

Για τα αποκαρδιωτικά αποτελέσματα του προγράμματος της Περιφέρειας και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη δήλωσε μεταξύ άλλων «όφειλα ως Βουλευτής να δω άμεσα το τι συμβαίνει και τι προτίθεται το Υπουργείο να κάνει». Συνέχισε πως «η μοριοδότηση και οι προϋποθέσεις ήταν αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης της Περιφέρειας» άρα «υπήρξε τεράστια αστοχία». Για την πιθανότητα ενός νέου προγράμματος για τον Νομό Γρεβενών τόνισε πως «θα κάνουμε κάθε προσπάθεια και εγώ και οι συνάδελφοι» προσθέτοντας «θα αγωνιστούμε οι Βουλευτές να καλύψουμε τις αστοχίες της Περιφέρειας».

«Θα είναι δίπλα μας και θα μας υποστηρίξει σε όλα τα αιτήματά μας όπως και η προκάτοχός της, κ. Ζαχαράκη» δήλωσε για την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, ξεκαθαρίζοντας πως θα υπάρχουν δύο Σχολές στα Γρεβενά.

Για το χρόνιο ζήτημα των εργατικών κατοικιών της Κυρακαλής διευκρίνισε πως μετά την πολυπόθητη έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης θα ακολουθήσει η δημοπράτηση τονίζοντας πως «τα χρήματα είναι δεσμευμένα» και πως παρά τη πανδημία το ζήτημα «εξελίσσεται θετικά».

Δείτε τη συνέντευξη στο παρακάτω βίντεο:

Related posts

Κοζάνη: Προκαταρκτική έρευνα για τα ετεροχρονισμένα κρούσματα Covid

User1

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ: Μέχρι τις 26 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

user

Στις φυλακές Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης- Ποιο το κοινό στοιχείο με τις φυλακές Γρεβενών

User1
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων