GREVENIOTISA
TA ΚΑΛΑ

Νέοι επιχειρηματίες με υψηλούς στόχους οι νέοι ιδιοκτήτες των σφαγείων στα Γρεβενά

Νέοι επιχειρηματίες με υψηλούς στόχους θέλουν να φτάσουν το σφαγείο των Γρεβενών σε επίπεδο Ευρώπης. Πήγαμε, τους γνωρίσαμε και μάθαμε τα πάντα.

Συνέντευξη των νέων επιχειρηματιών που ανέλαβαν τα σφαγεία υπο την διοίκησή τους.

Βίκυ Παπαλουκά : Βλέπω δυο νέα παιδιά και χαίρομαι για την διάθεση που διακρίνω στα μάτια σας .Θέλω να μάθω τι κάνετε στο νέο σας εγχείρημα και πως σας ήρθε η ιδέα για αυτή την επένδυση;

Δημήτρης Μάντζαρης:Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση που αποτελείται από τον πατέρα μας και εμάς, που είμαστε 3 αδέρφια 3 αγόρια και 1 κορίτσι. Οι ηλικίες μας είναι 30,27,25 και 20 η μικρότερη αδερφή μας. Ξεκινήσαμε περίπου μια πενταετία, με τον πρωτογενή τομέα κυρίως στην πτηνοτροφία και μαζί με την παραγωγή θέλουμε να μπούμε και στην μεταποίηση. Όταν μάθαμε για τα σφαγεία εδώ στα Γρεβενά το θεωρήσαμε ωραία ευκαιρία και έτσι τα ενοικιάσαμε όπως και τα σφαγεία στο Δήμο Βοϊου . Η εμπορεία είναι για εμάς ο επόμενος στόχος.

Βίκυ Παπαλουκά: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τελευταίων ετών όποιος ασχολήθηκε με τα σφαγεία ως επιχείρηση δήλωνε ότι δεν έβγαινε οικονομικά και δεν ήταν συμφέρουσα επένδυση εσείς πως τα καταφέρνετε αλλά ακόμα περισσότερο βάζετε και υψηλότερους στόχους;

Ρικάρδος Μάτζαρης: Το καλό με εμάς είναι ότι σε ότι αφορά την κατασκευή των σφαγείων είναι δουλειά του πατέρα μας και δική μας. Αυτό είναι κάτι που μας κάνει να ξέρουμε πως θα σταθεί ως εργαλείο το οίκημα σφαγείο ξέρουμε που υστερούν και ξέρουμε να τα διαχειριστούμε αλλά και οι δική μας προσωπική εργασία που είναι ιδιαίτερα κοπιαστική . Διορθώσαμε τα προβλήματα που υπήρχαν εκσυγχρονίσαμε τον εξοπλισμό όπου χρειαζόταν και έτσι πάλι με προσωπική δουλειά και μεγάλες προσπάθειες τα καταφέραμε να φτάσουν στο επίπεδο να λειτουργούν άρτια με σωστή διαχείριση.

Βίκυ Παπαλουκά: Πόσα άτομα ακόμα δουλεύουν στα σφαγεία εκτός των 5 της οικογένειας; Τι ώρα ξυπνάτε και τι κάνετε

Δημήτρης Μάτζαρης: Εδώ στα Γρεβενά, δουλεύουν 15 άτομα. Ακόμα 4 στο Βόϊο και συνεχίζουμε. Συνήθως 6 το πρωί ξεκινάμε ίσως και πιο νωρίς ανάλογα τη δουλειά. Και αρχίζουμε από τα σφαγεία, μετά την ψύξη, αργότερα το φόρτωμα και διανομή για τυποποίηση. Αλλά όλα αυτά με πολύ μεράκι και αγάπη. Αλλά και το απόγευμα πάμε για έλεγχο δεν σταματάμε σχεδόν ποτέ να νοιαζόμαστε και να ενδιαφερόμαστε για αυτό που κάνουμε.

Βίκυ Παπαλουκά: Ποια είναι τα όνειρά σας που θέλετε να φτάσετε έχετε στόχους;

Ρικάρδος Μάτζαρης: Ναι έχουμε (χαμογελάει) να βγάζουμε δικά μας προϊόντα και να τα πηγαίνουμε σε όλη την Ελλάδα. Συμπληρώνει ο αδεργός του Δημήτρης Μάτζαρης :Ναι υψηλοί στόχοι που θέλουν κόπο και χρόνο.

Βίκυ Παπαλουκά: Είστε νέοι, έχετε το χρόνο με το μέρος σας και φυσικά όλα γίνονται όταν το θες πολύ. Τι θα συμβουλεύατε νέους φίλους που θα διαβάσουν αυτή την συνέντευξη και οι ίδιοι τέλειωσαν πανεπιστήμια πήραν πτυχία, έκαναν μεταπτυχιακά, αλλά θέλουν να φύγουν να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη ίσως σε έναν μεγαλύτερο Νομό;

Δημήτρης Μάτζαρης : Δεν το βάζουμε κάτω θα το παλέψουμε με τον καλύτερο τρόπο ούτε η κρίση μας πτόησε ούτε η πανδημία. Όλοι μαζί με την οικογένεια και τους ανθρώπους που δουλεύουν για εμάς προσπαθούμε με τη δουλειά μας να τα καταφέρουμε. Να ωριμάσουν από τις δυσκολίες όπως και εμείς, να βρουν αυτό που πραγματικά αγαπάνε να βάλουν στόχους και να αγωνιστούν. Να μην υπολογίσουν τις εργατοώρες και να μην δώσουν βάση στο τι ώρα θα τελειώνουν από τη δουλειά και πόσα θα πληρωθούνε . Να δώσουν την ψυχή τους και η δουλειά τους, θα τους ανταμείβει.

Related posts

1 χρόνος κοινοβουλευτικού έργου του Βουλευτή Γρεβενών Α. Πάτση

user

ΟΑΕΔ: 10 ανοιχτά προγράμματα για ανέργους

user

Ξεκίνησαν οι κατηχητικές συντροφιές της Ι.Μ. Γρεβενών

user