EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανδημία-Σε νέο μείγμα μέτρων προχωρά η Κυβέρνηση

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου η Κυβέρνηση, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής ειδικών, προχωρά σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα, προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο, υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό.

Με δεδομένη την κούραση ύστερα από ένα χρόνο σκληρής μάχης, το νέο μείγμα των μέτρων δίνει μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα βοηθήσουν στην καλύτερη εφαρμογή των μέτρων προστασίας και θα περιορίσουν τις εστίες υπερμετάδοσης. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη, η αξιοποίηση των νέων βαθμών ελευθερίας και η καλύτερη τήρηση των μέτρων, ώστε να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια, τα πάρτι, ο συγχρωτισμός σε διάφορους χώρους.

Μετά από πολλές συσκέψεις τηλεδιασκέψεις αλλά και αρκετά ραντεβού όπου έπρεπε το Κυβερνητικό επιτελείο έδωσε το παράδειγμα των κέντρων αισθητικής και κομμωτηρίων. Όπως έγινε λοιπόν και με το άνοιγμα των κομμωτηρίων, οι δραστηριότητες που ανοίγουν συνοδεύονται από κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας: μάσκες, αποστάσεις, τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία συνεχίζει να δείχνει τα δόντια της, υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή σε αυτό το τελευταίο μίλι της δύσκολης διαδρομής, δεν επιτρέπεται χαλάρωση.

Οι πηγές μας τονίζουν πως η Κυβέρνηση πιστεύει ότι το νέο μείγμα μέτρων θα συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της πανδημίας με τη βοήθεια και των πρόσθετων εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας αλλά δεν ήταν διαθέσιμα τους προηγούμενους μήνες:
– Αύξηση της ροής των εμβολίων. Ήδη έχει εμβολιαστεί πάνω από 10% των πολιτών
– Δωρεάν αξιόπιστα τεστ τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας από την ερχόμενη εβδομάδα
– Είμαστε πλέον στην άνοιξη, ο καιρός έχει αλλάξει και μπορούμε να περνάμε περισσότερες ώρες σε εξωτερικούς, ανοιχτούς χώρους
Τί θα  γίνει με το λιανεμπόριο και τις μετακινήσεις, που βασίστηκαν για τις νέες αποφάσεις

Δευτέρα ανοίγει το Λιανεμπόριο και αλλάζουν τα μέτρα για τις διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα . Αυτό είναι κάτι που ξάφνιασε αρκετούς αλλά, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της Επιτροπής, η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ, με ραντεβού και για έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αυτό το διάστημα των 3 ωρών η μετακίνηση για αγορές μπορεί να γίνεται και διαδημοτικά.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού (click away) και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού (click in shop). Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση.

Επιπλέον, από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση, με όχημα σε υπαίθριο χώρο, για έως 3 άτομα ή μία οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, θα γίνει αξιολόγηση την επόμενη εβδομάδα, με προοπτική την έναρξη της δια ζώσης λειτουργίας ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου, με χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ. Επίσης, θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Πηγή:Pointmedia.gr https://pointmedia.gr/pandimia-i-kyvernisi-prochora-se-neo-meigma-metron/

Related posts

Διάσκεψη με θέμα «Φέτα και Γίδινο γάλα. Δύο θησαυροί της Δυτικής Μακεδονίας»

user

Το 1ο Γυμνάσιο Γρεβενών αποκτά «πράσινο» ενεργειακό αποτύπωμα!

User1

Δασταμάνης: Γρεβενά και Καστοριά παραμένουν απλοί θεατές του Master Plan

User1
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων