GREVENIOTISA
TA ΚΑΛΑ

“Λυπάμαι αν οι φίλοι σας είναι οι θυρωροί και όχι οι ιδιοκτήτες” Ανδρέας Πάτσης προς Αυγενάκη

Αιθέρας ο Γρεβενιώτης Βουλευτής για μια ακόμη φορά. Απευθυνόμενος στον Λευτέρη Αυγενάκη άστραψε και βρόντηξε το βουνό.

Ο Ανδρέας Πάτσης έκλεισε, ραδιοφωνική του συνέντευξη, με την φράση: “Λυπάμαι αν οι φίλοι σας είναι οι θυρωροί και όχι οι ιδιοκτήτες”.

Ο Βουλευτής της μονοεδρικής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι οι πλάτες του είναι μεγάλες. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέει έξω από τα δόντια όταν επρόκειτο για το συμφέρον των Γρεβενών.

Όλοι θυμόμαστε το ιστορικό όχι του, στην δέσμευση του ορεινού όγκου και των πολυτελέστατων ξενοδοχείων γύρω από το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας,  με πρόσφυγες-μετανάστες.
Το σήκωσε σημαία προεκλογικά γιατί ήταν το ένα και σημαντικότερο όλων από όσα ζητούσαν μεγάλοι και μικροί για τα Γρεβενά και ειδικά για τον ορεινό όγκο και για το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας.
Έτσι και μετά την εκλογική του νίκη, μια νίκη με ποσοστά του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, αυτό το υλοποίησε πρώτα από όλα  όπως ακριβώς το είχε πει έτσι το έκανε πράξη.
Πράξη κλείνοντας τελείως και οριστικώς , την Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων-Μεταναστών στην ΠΕ Γρεβενών.
Καθάρισε τον ορεινό όγκο, σε κόντρα πολλών συμφερόντων, αντιδικιών, προστριβών, επιπλήξεων και σκοτεινών διαδρομών που έπρεπε να αντιμετωπίσει ακόμα και από ανθρώπους του κόμματος στα Γρεβενά. Κάποιους, οι οποίοι διατηρούσαν σχέσεις με ΜΚΟ και δούλευαν ως παραμάγαζα εξυπηρετήσεων αμαυρώνοντας τα φιλέτα των Γρεβενών όπως η Σαμαρίνα και το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και αδιαφορώντας για την υποτίμηση τους και την κακή φήμη που απέκτησαν τα Γρεβενά εξαιτίας αυτών διότι παραπάνω από 5 χρόνια κανένας δεν πλησίαζε τον θησαυρό αυτό που είχαν κάνει κάρβουνο για τις τσέπες λίγων.
Στην αρχή κανένας δεν το πίστευε και χλεύαζαν πως είναι ακατόρθωτο . Άλλοι πάλι έλεγαν πως ο Πάτσης  ονειρεύεται διότι η Βασιλίτσα είναι καμένο χαρτί και τα ξενοδοχεία έχουν τόσο καλά δεμένες τις συμφωνίες τους για την ενοικίαση -φιλοξενία με πλάτες τις ΜΚΟ και τους ανθρώπους τους, που σε καμία περίπτωση δεν θα λυθεί από κανέναν διότι επωφελούνται κάποιοι άνθρωποι των Γρεβενών με θέσεις και υψηλούς μισθούς.
Ο Πάτσης πάλι κόντρα σε όλους έβλεπε το μεγάλο δάσος πίσω από τους θάμνους που του έφερναν σαν εμπόδια. Τα κατάφερε σημαίνει έκανε το αδύνατον δυνατό και υλοποίησε το όραμα χιλιάδων Γρεβενιωτών να ξαναδούν ζωντάνια στα ορεινά. Τα  παιδιά να παίζουν και οι παππούδες να κάθονται άφοβα  χωρίς έννοιες, στις πλατείες και στα καφενεία των χωριών. Αλλά ο Πάτσης κατάφερε και κάτι ακόμα  μεγαλύτερο σε συνάρτηση του κλεισίματος της Δομής Μεταναστών , να αλλάξει σελίδα όλο το βουνό και η Βασιλίτσα να γίνει η Βασίλισσα των Χιονοδρομικών.
Η αναδρομή χρειάζεται πάντα γιατί όλα δεν ολοκληρώνονται από την μια μέρα στην άλλη. Υπάρχει ένα πλάνο, μετά έρχεται το σχέδιο, μετά γίνονται πολλές συναντήσεις εργασίας για τις επιλογές και τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε ο δρόμος να συντομεύσει.
Όλα τα παραπάνω μάλλον ο Υφ.Αθλητισμού και οι φίλοι του τα αγνοούσαν και συνεχίζουν να τα αγνοούν. Αυτό φάνηκε από την ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Χρήστο Μίμη και τον σταθμό Starfm. Είτε κλείνοντας τα αυτιά τους σε ότι δεν ξέρουν είτε σε ότι δεν τους αρέσει.
Στην σημερινή ραδιοφωνική συνομιλία που είχε ο Γρεβενιώτης Βουλευτής μεταξύ άλλων ανέλυσε το πλάνο και το σχέδιο που από κοινού με τον Δήμαρχο Γρεβενών τρέχουν ως πρότζεκτ για το Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας και η δήλωση που πυροδότησε Θεούς και Δαίμονες ήταν ότι λυπάται που μετά από τόσες συναντήσεις στο Μαξίμου και σε αρμόδια Υπουργεία τού Βουλευτή και του Δήμαρχου ο ίδιος ο Υφ. Αθλητισμού είναι ανενημέρωτος . Ίσως γιατί κάνει παρέα με τους θυρωρούς και όχι με τους ιδιοκτήτες. Αυτούς επέλεξε για φίλους δεν του φταίει κανείς. Η κάθε επιλογή έχει και συνέπειες.
Σε χθεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη μετά το αρνητικό ψήφισμα από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών για την παράσταση που έδωσε στο Χιονοδρομικό Βασιλίτσας Παρασκευή και Σάββατο που βρέθηκε στα Γρεβενά μάλλον θα είναι πιο συνετός στην επόμενη επίσκεψη του. Επίσης δεν θα επικαλείτο, για να δικαιολογηθεί , ονόματα Αντιδημάρχων γιατί και αυτά, τον κρέμασαν στα μανταλάκια με τις δηλώσεις που έκαναν και τον έβγαλαν ψεύτη. Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ήδη έχει σπάσει τα τηλέφωνα για να μάθει πόσο έχουν προχωρήσει τα σχέδια του Χιονοδρομικού Βασιλίτσας και αυτός δεν ήταν παρών….
Ο σοφός λαός λέει το εξής : Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.

Related posts

Φοιτητές από τις ΗΠΑ στο Γεωπάρκο UNESCO Γρεβενών – Κοζάνης (εικόνες)

user2

800 εκατ. ευρώ στους αγρότες μέχρι το τέλος του έτους

User1

Προσωπικό ελέγχου και κίνησης ζητά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

user