GREVENIOTISA
ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ

Αντιπολίτευση με fake news και τρομοκρατία από τον Σύριζα-Η πραγματική αλήθεια για τα νοσοκομεία της Δυτ.Μακεδονίας

Η συνηθισμένη αντιπολίτευση από τον Σύριζα με fake news -διασπορά δηλαδή ψευδών-και διαστρεβλωμένων ειδήσεων αλλά και πρόκληση τρόμου στην κοινωνία.

Μια νέα παραφιλολογία ξεκίνησε εδώ και μια εβδομάδα σε ότι αφορά την πλευρά του Σύριζα και συγκεκριμένα την βουλευτή Καστοριάς κ.Τελιγιορίδου.

Η ίδια η βουλευτής του Σύριζα ,  με σημαία της για να πιστωθεί την ειδική βαρύτητα των όσων καταλογίζει , έχει ως απόδειξη μια μελέτη.

Αναφέρεται λοιπόν σε μια μελέτη εταιρίας συμβουλευτικών υπηρεσιών, στην οποία ζητήθηκε από Δήμο παρακαλώ και όχι από κάποιον φορέα του Υπουργείου Υγείας  και συγκεκριμένα τον Δήμο Κοζάνης και το χρησιμοποιεί για να αναστατώσει και να θολώσει παράλληλα το κοινό αίσθημα που έχουν οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας με το σπουδαίο αγαθό της υγείας.

Η συγκεκριμένη μελέτη από την εταιρία , ζητήθηκε από τον Δήμο Κοζάνης από εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών ως τεκμηρίωση για να τονιστεί η αναγκαιότητα της  δημιουργίας μιας νέας μονάδας στον κόμβο της Εγνατίας. Η εταιρεία δεν συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας. Ο Δήμος βάζοντας υψηλούς στόχους ήθελε να έχει ένα πειστήριο παραπάνω για να καταθέσει μια πρόταση για ένα περιφερειακό νοσοκομείο που θα εξυπηρετεί παράλληλα τα σοβαρά περιστατικά της Δυτικής Μακεδονίας έτσι ώστε  να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν τα σοβαρά περιστατικά από τα νοσοκομεία Κοζάνης Καστοριάς Γρεβενών και Φλώρινας σε άλλα νοσοκομεία όπως σε Θεσσαλονίκη Λάρισα και Αθήνα πολλές φορές.

Αυτή την πρόταση και αυτή την πρόθεση η βουλευτής του Σύριζα κ. Τελιγιορίδου την αναγάγει σε μείζον πρόβλημα και την μεταφράζει σε κάτι κακό που έρχεται δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αρνητικής  προπαγάνδας.

Όσοι ζούμε στη Δυτική Μακεδονία ξέρουμε και αναγνωρίζουμε την προσπάθεια όλων των υγειονομικών μονάδων , των νοσοκομείων των περιφερειών όπως και των κέντρων υγείας για τις παροχές τους στο έπακρο με μεγάλη απόδειξη τα δυο χρόνια της πανδημίας. Νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί ,  υπερβαίνουν τον εαυτό τους σε ένα υπερ πιεσμένο σύστημα υγείας και με μεγάλη χαρά θα υποδέχονταν ένα πλήρως εξοπλισμένο  νοσοκομείο  δηλαδή μιας νέας μονάδας στον κόμβο της Εγνατίας.

Αυτό βέβαια θα σήμαινε την ανάπτυξη του  υγειονομικού  χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας και κατ’ επέκταση της  χώρας. Κάτι φυσικά που καθόλου δεν θα άρεσε στην κ.Τελιγιορίδου και στο κόμμα της το Σύριζα διότι θα έβλαπτε το χαρτί της αντιπολιτευτικής της εκλογής και προπαγάνδας κατά της Κυβέρνησης .

Αυτό δείχνει ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε η κοινωνία ούτε οι πολίτες. Την εξουσία θέλουν και τίποτα άλλο. Αυτό φαίνεται άλλωστε διότι  όταν κάποιος καταφεύγει σε μικροπολιτικές διαστρεβλώνοντας την ουσία και τρομοκρατώντας τον φοβισμένο ήδη κόσμο από την λαίλαπα της πανδημίας δεν μπορεί να μην αισθάνεται την ανάγκη για έξτρα μονάδες υγεία, για  περισσότερη και καλύτερη περίθαλψη.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Μαλούτας σε ερώτηση που του έθεσαν για το παραπάνω θέμα απάντησε ξεκάθαρα:  «Τον υγειονομικό χάρτη δεν τον κάνει ο δήμος Κοζάνης. Διαπιστώσαμε εδώ και μια δεκαετία το έλλειμμα στην υγειονομική περίθαλψη και αποφασίσαμε να αναθέσουμε μια μελέτη για να τεκμηριώσουμε την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας μονάδας στον κόμβο της Εγνατίας.

Η εταιρεία δεν συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας. Τα στοιχεία η εταιρείας τα πήρε επίσημα από την υγειονομική περιφέρεια και διαμορφώθηκε μια πρόταση . Ούτε ο δήμος Κοζάνης ούτε κανένας έχει ευθύνη να αποφασίσει για τον υγειονομικό χάρτη της χώρας .Έγινε μια δουλειά για λογαριασμό μας, με επάρκεια και τεκμηριώνεται η αναγκαιότητα ίδρυσης νέας υγειονομικής μονάδας .Οι αποφάσεις είναι άλλου επιπέδου. Η Κοζάνη έχει ένας μέγεθος που αθροίζει αρκετούς άλλους νομούς της περιφέρειάς μας. Όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες εδρεύουν στην έδρα .Εγώ είμαι δήμαρχος Κοζάνης και φροντίζω για τα συμφέροντα των συμπολιτών μου. Τα αρμόδια όργανα και στελέχη θα πάρουν τις αποφάσεις »

Να σημειωθεί βέβαια ότι στην μελέτη της παραπάνω συμβουλευτικής  εταιρίας ειδικά για το Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών δεν υπάρχει καμία αλλαγή . Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί όπως του αναλογεί ανάλογα με τον πληθυσμό του και το αντίστοιχο προσωπικό νοσηλευτικό και ιατρικό.

Related posts

Προπηλακισμοί στη Σαμαρίνα με απειλές και επιθέσεις σε παπάδες

user

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Πατέρας κακοποιούσε σεξουαλικά τις φίλες των παιδιών του

user2

Συνελήφθησαν τρία άτομα σε περιοχές της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Φλώρινας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις

user2