GREVENIOTISA
ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ

Πρώτη μέρα χιονιά για την Αττική και επικράτησε χάος στην Αττική Οδό

Μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο συμβαίνει στην Αττική . Εικόνες από στιγμές χάους σε όλους τους δρόμους που με 7 ώρες χιονόπτωσης παρέλυσαν .

Δεκάδες αν όχι εκατοντάδες οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί επι ώρες στα αυτοκίνητά τους και όχι σε στενάκια και δρόμους μικρούς αλλά στην Αττική οδό η οποία ανοιγκλείνει προκειμένου να προλαβαίνουν να καθαρίζουν και να ανοίγουν τον δρόμο.

Η ενημέρωση την προηγούμενη εβδομάδα ήταν σαφέστατη από Δευτέρα έκτακτα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα Χιονιάς θα κατακλύσει την Αττική λάβετε τα μέτρα σας.

Και ο κόσμος όμως δεν έχει άδικο από την στιγμή που οι περισσότεροι γυρνούν είτε πηγαίνουν στις εργασίες τους και δεν κάνουν περιττές μετακινήσεις πίστευαν ότι θα λειτουργούσε καλύτερα η Περιφέρεια Αττικής και όχι με απλές προειδοποιήσεις αλλά με άμεση κινητοποιήσει και προετοιμασία.

Στα Βόρεια υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και στις περιοχές όπως ανάμεσα σε Παλλήνη και Κάντζα όπου οι οδηγοί είναι απελπισμένοι περιμένοντας ώρες μέσα στο κρύο. Εγκλωβισμένοι όμως είναι και οδηγοί και στο δαχτυλίδι στην Κηφισιά-Μαρούσι , επί πολλές ώρες χωρίς καμία ενημέρωση.

Και πρέπει να γίνει αγώνας δρόμου καθώς αναμένεται ένταση της κακοκαιρίας το απόγευμα.

Η διοίκηση της Αττικής Οδού αναφέρει: «Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές».

Επιπλέον η εταιρία σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο. «Στο ύψος του Γέρακα μάλιστα έχουν “διπλώσει” νταλίκες οι οποίες έχουν κλείσει κάθετα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Συνεπεία αυτής της κατάστασης τα εκχιονιστικά μηχανήματα που δεν μπορούν να προσπεράσουν, επιχειρούν με ανάποδη κίνηση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η διέλευσή τους, ενώ το χιόνι που εξακολουθεί να πέφτει επιτείνει τα προβλήματα αυτά».

Στην Αττική Οδό, σύμφωνα με την εταιρεία, επιχειρούν 35 εκχιονιστικά μηχανήματα και υπάρχει επάρκεια αλατιού. «Εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ σημειώνουμε ότι τα διόδια παραμένουν ανοιχτά με απόφαση της εταιρίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού.

 

Related posts

Μέσα σε ένα 24ωρο 71 άνθρωποι έχασαν την μάχη

user

Οι αρχαίοι Έλληνες για τη γυναίκα: «Πυρ, γυνή και θάλασσα»

user

Προπηλακισμοί στη Σαμαρίνα με απειλές και επιθέσεις σε παπάδες

user