GREVENIOTISA
EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιατί ο Ερντογάν δεν θέλει τον Μητσοτάκη για Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας μας Ελλάδας, φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Ερντογάν έχει απέναντι του έναν δύσκολο αντίπαλο .

Την αρχή ο Μητσοτάκης την έκανε με τον Έβρο και το θερμό κλίμα , για όλους που προσπάθησε να τεστάρει ο Ταγίπ σε σχέση με το οργανωμένο κατά χιλιάδες κύμα μεταναστών και προσφύγων που προσπάθησε να εγκαταστήσει στα Ελληνοτουρκικά σύνορα , όπου με την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητα από πλευρά πολιτικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ματαίωσαν και δικαιώθηκαν για την στάση τους. Έκλεισαν στις Καστανιές το τελωνείο για να αντιμετωπίσει τις ανεξέλεγκτες εισόδους και έστησε τις δυνάμεις του καταμήκος έσω έτοιμες.

Ο Έβρος λοιπόν ήταν το πρώτο χαστούκι Μητσοτάκη στον σουλτάνο που θεωρούσε ότι θα αιφνιδιάσει την Ελληνική πλευρά μόνο που τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα και πήραν κεφάλι .

Η επόμενη δοκιμασία ήρθε όταν το Όρουτς Ρέις τον Αύγουστο ξεκίνησε να βολτάρει τάχαμου για εξακριβώσεις , που και εκεί ήταν βαριά η φάπα στο κεφάλι των Τούρκων από το Επιτελείο του στολου που μέσα ελάχιστο χρόνο ήταν άψογο σε οργάνωση και με κλίμα ψυχραιμίας απλώθηκαν και γέμισαν ουρανό και θάλασσες από το Ορμένιο  ως το Καστελόριζο με ξεκάθαρο μήνυμα “Ούτε σπιθαμή αμφισβήτησης στα Ελληνικά χωρικά ύδατα”. Μακριά από τα Ελληνικά νησιά χωρίς κενό και ασάφειες πήραν το μήνυμα γρήγορα. Αποδείξαμε περίτρανα την Ελληνική ναυτοσύνη.

Στη συνέχεια και μετά από αρκετά μικρά και μεγάλα φτυσίματα προς τον Ερντογάν έρχεται η θριαμβευτική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και το χειροκρότημα γιατί και εκεί κρίνονται πολλά.

Οι συντονισμένες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο οι συνεχόμενες επαφές και ενημερώσεις για τα Ελληνοτουρκικά ακόμα και με επιστολές ήταν οι τελευταίες σταγόνες που ξεχείλισαν το πικρό ποτήρι που κέρναγε ο Μητσοτάκης τον Ταγίπ.

Επιστέγασα η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της χώρας στην Ουάσιγκτον την ώρα που ο Τούρκος εκλιπαρούσε για συνάντηση. Ο Μητσοτάκης συνομιλεί απευθείας με όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες και έτσι έχει αποδημήσει τις αφηγήσεις των Τούρκων για  χάρτες και Γαλάζιες Πατρίδες.

Φυσικό να έχει εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι άδικα ως πολιτικό χαρτί το οποίο πλέον το χρησιμοποιεί και για το κοινό του προεκλογικά στο εσωτερικό της Τουρκίας διότι αντιστοιχεί η τακτική στο ακροατήριο του. Χρησιμοποιεί ακραία φρασεολογία και προκαλεί ακόμα και απευθυνόμενος στους Έλληνες ψηφοφόρους αποτρέποντας τους να τον επανεκλέξουν σε πιθανές εκλογές . Δεν γνωρίζει βέβαια το μενταλιτέ των Ελλήνων όπου αν ένας “εχθρός” μιλάει αρνητικά για Έλληνα η συσπείρωση είναι μαζική και ολοκληρωτική απέναντι στον εχθρό. Άρα τα αποτελέσματα θα είναι αντίθετα από αυτά που ίσως να φαντάζεται .

Κλείνοντας την παραπάνω ανάλυση θεωρώ επίσης πολύ σημαντική αιτία δυσφορίας για το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη από πλευράς του σουλτάνου , την ικανότητα του Πρωθυπουργού να είναι και να τηρεί την θεσμούς . Δεν μπαίνει ποτέ σε Τούρκικα παζάρια πίσω από κλειστές πόρτες πάρε αυτά δώσε τα άλλα και δεν έχει αποδεχτεί καμία τέτοια διμερή συζήτηση και στην σκιά των ακραίων συμπεριφορών και απειλών.

Ο Κυριάκος αυτά τα έχει ξεκαθαρίσει διάλογος εκτός νομιμότητας και θεσμικής διάστασης σε μπακαλόχαρτα αποκλείεται από την ατζέντα του.

 

Related posts

6 νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία- 2 στην Π.Ε. Γρεβενών

user

Επίδομα παιδιού: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων

User1

Πώς κατανέμονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη Δ.Μακεδονία – Στο «πορτοκαλί» τα Γρεβενά

User1