GREVENIOTISA
ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ

Απροθυμία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν τον ΠΘ απέναντι στις υποκλοπές

Πολλά στελέχη έχουν χάσει την εμπιστοσύνη, πλέον, στον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου και αν δεν εξεγείρονται είναι λόγω κομματικού πατριωτισμού.
Ένα χαρακτηριστικό που παρατηρήσαμε είναι ότι όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε τους επιχειρηματίες που έχουν ομάδες και ΜΜΕ, ουσιαστικά φωτογράφιζε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ίσως και τον Ιβάν Σαββίδη .

Μόνο κάποιοι από το στενό πυρήνα του π.χ ο Αλέξης Πατέλης και κάποιοι, υπουργοί αναγκαστικά λόγω θέσης-καρέκλας . Αλλά οι υπόλοιποι απέφυγαν να μπουν σε αυτή τη σύγκρουση καθώς φοβούνται μην τούς πάρει η μπάλα στα ΜΜΕ του συγκροτήματος.
Πολλές ενημερωτικές εκπομπές παρατήρησαν τη μεγάλη απροθυμία να βγουν γαλάζια στελέχη να υπερασπιστούν τον Πρωθυπουργό στην υπόθεση των υποκλοπών και να ακολουθήσουν τα λόγια του για τους «επιχειρηματίες» που πιέζουν.
Είναι ένα δείγμα και αυτό ότι η εμπιστοσύνη στην ηγεσία έχει μειωθεί, την στιγμή, μάλιστα, που βρισκόμαστε λίγο πριν τις εκλογές.
Γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η συνοχή στη ΝΔ εάν δεν υπάρξει μία κοινοβουλευτική διαδικασία.
Ήδη η Όλγα Κεφαλογιάννη ξαναχτύπησε και ζήτησε άρση του απορρήτου για τις υποκλοπές.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και άλλα στελέχη που δεν μιλάνε. Ακόμα…
Ο Πρωθυπουργός αποφεύγει να δώσει μάχη στη Βουλή μέσα σε ένα τέτοιο τοξικό περιβάλλον καθώς γνωρίζει ότι τυφλά θα έρθει πάνω του η ευθύνη, θα βρεθεί απολογούμενος για πράξεις άλλων.
Ωστόσο στην Πειραιώς επικρατεί μία σύγχυση διότι δεν υπάρχει καμία  ενημέρωση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου θα κληθούν να καταθέσουν τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο επίκεντρο (Δημητριάδης, Λαβράνος, Μπίτζιος κ.α). Τα στελέχη δεν έχουν πάρει γραμμή για το πως θα αντιπαρατεθούν. Διότι προ καιρού μιλούσαμε για μία περίπτωση (Ανδρουλάκης) και τώρα μιλάμε για 106 πολιτικά ονόματα…ίσως και παραπάνω.
Γιατί σε εκλογές με υποκλοπές σχεδόν του μισού πολιτικού συστήματος δεν γίνονται. Αυτό λέγεται εκτροπή όπως και πολλά άλλα που αφορούν αποφάσεις και εσωτερικές διαδικασίες στο κόμμα.
Άλλωστε όταν υπάρχει ζήτημα υποκλοπών των τηλεφώνων των πολιτικών στελεχών και κάποιος π.χ γνωρίζει μυστικά, πως μπορεί να είναι δίκαιος και δημοκρατικός ο αγώνας αυτός.
Το πολιτικό σύστημα θα πέσει σε ένα βούρκο και οι εκλογές θα είναι ένας πόλεμος μέσα στις λάσπες.
Ακόμα και να έρθει νομοθεσία που καθιστά παράνομο εφεξής το predator επί ελληνικής επικράτειας, ποιος εγγυάται ότι θα βρεθούν οι δέκτες και οι διακινητές του λογισμικού.
Και το χειρότερο: Εφόσον οι εκλογές γίνουν και αφού δεν υπάρξει αυτοδυναμία, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τον Πρωθυπουργό στην διαδικασία των εντολών όταν επικρέμεται μία τέτοια κατηγορία;
Γι’ αυτό είναι επιτακτική ανάγκη όλη η κατάσταση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει καθώς οι πλατιές μάζες του κόσμου θα μπουν σε κατάσταση αποχής από τις εκλογές και τα μεγάλα κόμματα θα ψηφίσουν μόνο οι κομματικοί στρατοί, προσφέροντας ένα μη αντιπροσωπευτικό αποτέλεσμα.
Το επόμενο διάστημα θα είναι «κόλαση» για την κυβέρνηση αφού τα επόμενα Σαββατοκύριακα θα έρθουν αποκαλύψεις – όπως προανήγγειλε και ο Α.Τσίπρας- για τη σύνδεση της λίστας παρακολουθούμενων με το predator με αυτούς που παρακολουθούσε «νόμιμα» η ΕΥΠ.
Ενώ θα βγουν και ονόματα από μία διευρυμένη λίστα όσων είχε «εισβάλει» στο κινητό τους το λογισμικό Predator.

Related posts

ΕΟΔΥ: 2.588 νέα κρούσματα, 706 διασωληνωμένοι-52 θάνατοι

User1

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο της ΑLFA WOOD – Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Γρεβενών

user2

Βαλτόνερα Φλώρινα: Προβλήματα λόγω καθίζησης εδάφους – Τι ζητά ο Δήμαρχος

User1